Survivalgids

Stichting WESP, Horizon Jeugdzorg en Cardea Jeugdhulp hebben samen met jongeren een Survivalgids gemaakt met tips over leven in een groep of gezinshuis. Uniek omdat deze gids is gemaakt vóór jongeren, dóór jongeren.

Vragen die beantwoord worden, zijn: wat heb je nodig als je nieuw bent in een groep, hoe ga je het liefst om met groepsgenoten of de leiding? En hoe bereid jij je voor op je vertrek?

De Rechten van kinderen zijn mmv Defence for Children per thema uitgewerkt.

De Survivalgids is ontwikkeld en onder duizenden jongeren in groepen en gezinshuizen verspreid met financiële steun van Stichting Steunfonds Pro Juventute en Stichting van het Kind.

De gids is medio 2018 gepresenteerd in het Parkvilla theater in Alphen aan den Rijn waar met jongeren participatietheater werd opgevoerd onder leiding van Theater Formaat naar een regieconcept van Jorien Meerdink en mede gefinancierd door Fonds 1818 en Pro Juventute. De gids werd in ontvangst genomen door kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer, die het voorwoord schreef.

Jongeren kunnen de gids gratis bestellen bij Stichting WESP, jorien.meerdink@wespweb.nl ovv postadres en aantal. Professionals kunnen voor € 14,95 een exemplaar bestellen bij SWP, via https://www.swpbook.com/

J. Meerdink (2018). Survivalgids: Tips door Jongeren voor Jongeren; Over leven in een groep of gezinshuis. WESP: Noordwijkerhout