Praten met je gebouw

(2003, Rita Baptiste )

Coudly Seintje & Trudy Peters & Rasjaad Abdoelradjak & Kelly Baas & Yahya Boyfidan & Turhan Yilmar & ZO&ZO spraken met hun gebouw in de talen van de vormen, de ruimte, de kleuren en het licht, de techniek en de constructies. Daarna ontwierpen zij met veel fantasie hun architectuurmuseum.

Stichting ZO & ZO, musea van & voor kinderen is in 2003 een aantal maanden met kinderen en leerkrachten van ‘ De Bonte Vlinder ‘ aan het werk gegaan om te onderzoeken of het formuleren van kinderkwaliteitscriteria in relatie tot hun schoolgebouw, ondersteund kan worden door met de kinderen van deze school een architectuurmuseum te bouwen. Het leek WESP, ZO & ZO en de school hebben op een vraaggerichte manier geëxperimenteerd met het vormgeven van kinderwensen die te maken hebben met de bouw en inrichting van hun school.

Het bouwen van een architectuurmuseum met kinderen biedt de mogelijkheid wensen en ideeën van kinderen letterlijk en op het moment zelf ten uitvoering te brengen. Nu het museum er eenmaal staat kan de school het als inspiratie- en communicatiemiddel gebruiken ten aanzien van de inrichting en verbouwing van de school. De tentoonstelling wordt door de medewerkers toegelicht, het practicum biedt mogelijkheden tot exploratie van vorm, licht, kleur en constructies van de bezoekers. Het museum wordt daarna als onderwijsleermiddel op andere scholen of in culturele instellingen worden ingezet.

Prijs: € 32,50